Ingredients
Składniki:
• 1 duży ogórek
• papryka żółta
• 4 ziarenka ziela angielskiego
• oliwki zielone i czarne
• pomidorki koktajlowe
• małe plastry wędliny
• boczek wędzony
• cebulki koktajlowe
• plasterki kukurydzy marynowanej
• malutkie ogórki marynowane
• plasterki marchewki marynowanej
• kilka liści sałaty lodowej
• wykałaczki
Cuisine: Cooking time: 25 mins Serving: 6 people
Kochani Sylwestrowa noc już za pasem a Wy nie macie pomysłu na przysmaki w tą szaloną noc? Prezentuje Wam dziś ciekawy pomysł na podanie koreczków w ogórku. Trudno wyobrazić sobie bez nich udaną zabawę karnawałową. Bardzo ładnie prezentuje się na stole i zachwyca nie tylko dzieci. Koreczki można przyrządzić z dowolnymi dodatkami według uznania.
Moja propozycja na takiego krokodyla to:
Moja propozycja na takiego krokodyla to:
Wykonanie:
Ogórek myjemy ,osuszamy i odcinamy cieniutki plasterek wzdłuż ogórka tworząc podstawę tak by leżał stabilnie na talerzu. Wycięty wcześniej pasek wykorzystujemy na łapki krokodyla. Z jednej strony ogórka wycinamy zęby dla naszego krokodyla. Do paszczy wkładamy mały pomidorek koktajlowy. Z oliwek i ziela angielskiego robimy oczy oraz nos tak jak to przedstawiłam na załączonej fotografii . Paprykę i boczek kroimy w kostkę. Wykorzystując powyższe składniki robimy różnorodne koreczki w dowolnej kolejności i nabijamy na ogórka. Ogórek układamy na talerzu, dołączamy łapki i nasz krokodyl gotowy.
Meal: Food type: