Posted by Aga on Lut - 4 - 2015 under Dekoracje dań i przystawek, Przekąski, Przepisy
Ingredients
Składniki na 4 roladki :

• 4 kawałki cukinii ok 4 cm

• 4 plasterki dowolnej szynki

• 3 łyżki serka śmietankowego Almette

• 2 ugotowane jajka

• por do dekoracji

Składniki na palmę z oliwek:

• około 9 czarnych oliwek

• patyk do szaszłyków

• paseczki z cukinii i buraków

• dowolny owoc potrzebny do wbicia szaszłyka np. nektarynkę

Cuisine: Cooking time: 15 mins Serving: 2 people

Czy kuchnia to tylko gotowanie? Zapraszamy Was do kącika kreatywnej kuchni.

Faszerowana cukinia:

Z umytych kawałków cukinii wydrążamy miąższ i wycinamy ozdobne paseczki. Następnie grillujemy z każdej strony na delikatnie posmarowanej oliwą patelni grillowej. Z szynki robimy różyczki i wkładamy je do cukinii. Do każdej różyczki dodajemy pokrojone w wzdłuż jajko, serek oraz wycięte paseczki z pora.

Dekoracyjna palma z oliwek:

Patyk do szaszłyków nabijamy oliwkami, a następnie od góry dekorujemy go przygotowanymi wcześniej paseczkami. Gotową palmę wbijamy w przeciętą na pół nektarynkę lub inny wybrany przez nas owoc.

Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

15 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,, Babeczki z borówkami...

Posted on Sie - 18 - 2017

1 Comment

,,Makaron z kurkami i...

Posted on Lip - 26 - 2017

0 Comment

,,Malinowa chmurka’’

Posted on Lip - 17 - 2017

0 Comment