Lubisz Laysy, Crunchipsy? Nie musisz ich kupować wystarczy kilka ziemniaczków abyś stworzył ich sam. Domowe chipsy- kto się im oprze? Chipsy przyrządziłam dzięki życzliwości marki Przyjemne gotowanie http://przyjemnegotowanie.pl.
Składniki
• 4 duże ziemniaki
• Sól
• przyprawa złoty kurczak
• olej do smażenia
Wykonanie:
Ziemniaki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, bardzo cieniutko kroimy w plasterki o jednakowej grubości. Smażymy w głębokim oleju, wrzucając pojedynczo żeby się nie posklejały. Smażymy aż będą chrupiące i złociste. Następnie wyjmujemy na ręcznik papierowy, odsączamy. Suche chipsy posypujemy solą i przyprawą złoty kurczak. Smacznego:)
Do usmażenia chipsów wykorzystałam rondel z koszykiem do smażenia dostępny w sklepie internetowym http://przyjemnegotowanie.pl. Za pomocą rondla można przygotować proste, szybkie dania, jak również skomplikowane wielodaniowe posiłki.
Rondel z koszykiem do głębokiego smażenia. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Wielowarstwowe dno termiczne zachowujące ciepło. Umożliwia szybkie podgrzanie żywności utrzymując temperaturę przez długi czas. Można myć w zmywarce. Można stosować na wszystkich rodzajach kuchenek, także indukcyjnych. Średnica 18cm, wysokość 15cm. Pojemność 3,6L.
Do kupienia oczywiście na http://przyjemnegotowanie.pl.
Niesłychanie fajny wpis. W wolnej chwili zajrzyj na: Multi Gastro – wyposażenie
gatsronomii.