Jaką zupę jada się u Was w Wigilię?  U mnie w rodzinnym domu była to zupa grzybowa, u innych jada się czerwony barszcz z uszkami lub barszcz z grzybami. Są jednak rejony Polski, gdzie w czasie Wigilii je się zupę migdałową. Dzisiaj chciałam pokazać Wam zupełnie inną zupę wigilijną. Myślę, że jest ona raczej deserem, niż daniem głównym. Słodka, migdałowa, bardzo smaczna.

DSC_0587

Składniki:

  • 1 litr mleka
  • 100 g migdałów bez skórki- mąki migdałowej (kupiona tutaj)
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżka miód do smaku
  • cukier waniliowy
  • cynamon

Wykonanie:

Zagotowujemy mleko wraz z masą migdałową. Dodajemy cukier waniliowy, miód do smaku oraz szczyptę cynamonu zagotowujemy.  Zupę podajemy z płatkami migdałowymi.

 s3_viewer_small_01

4 komentarze so far.

  1. Miałam okazję spróbować tej niezwykłej zupy i przyznam, że była naprawdę dobra. Pozdrawiam serdecznie 🙂

  2. Monika napisał(a):

    Gdzie można kupić takie miseczki? Śliczne są 🙂

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

15 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Makaron z kurkami i...

Posted on Lip - 26 - 2017

0 Comment

,,Malinowa chmurka’’

Posted on Lip - 17 - 2017

0 Comment