Przedstawiam dziś jesienną tarte dyniową, która jest lekka, delikatna i bardzo aromatyczna. Przy tym wygląda bardzo optymistycznie – to ciasto w sam raz na jesienne szaro-bure dni.

DSC_0484Składniki:
Spód:

  •  250 g herbatników maślanych
  •  100 g miękkiego masła

Składniki na masę:

  • 2 szklanki puree z dyni
  • sok wyciśnięty z 1cytryny
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 1 łyżka cukru

DSC_0494

Wykonanie:
Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce. W tym czasie Puree z dyni gotujemy z sokiem z cytryny. Do gorącej masy wsypujemy galaretkę cytrynową i bardzo dokładnie mieszamy. Masę studzimy, tężejącą wykładamy na kruchy spód. Tartę wstawiamy do lodówki, żeby masa całkowicie zastygła.

s3_viewer_small_Lidl-00

Categories: Ciasta, Desery, Przepisy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

19 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,, Sałatka z pieczarkami’’

Posted on Paź - 8 - 2018

0 Comment

,,Roladki z indyka z...

Posted on Paź - 3 - 2018

0 Comment

,,Pizza z cukinią’’

Posted on Wrz - 6 - 2018

0 Comment

,,Knedle ze śliwkami’’

Posted on Sie - 15 - 2018

0 Comment