Oliwki w cieście francuskim to idealna przekąska do piwa, świetna na karnawałową imprezę. Szaszłyki w takiej formie mogą stanowić pyszny i efektowny element stołu wśród innych zakąsek. Oliwki w cieście francuskim świetnie smakują zarówno podawano na zimno jak i ciepło. Do przygotowania saszłyczków wykorzystałam produkty OLE!, HELIO oraz  ePrezenty

Składniki:

Sposób przygotowania:

Odsączone oliwki nabijamy na patyczki w odstępach ok. 0,5 cm.  Schłodzone ciasto francuskie kroimy w pasy o grubości ok. 1 cm.  Każdy z nich składamy tworząc długie podwójne porcje ciasta. Następnie końce „pasków ciasta” nabijamy na patyczki z oliwkami i zawijamy w sposób przedstawiony na zdjęciu. Końcówki zlepiamy dociskając do siebie.  Tak przygotowane szaszłyki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 15-20 minut do zrumienienia. Podajemy z dowolnymi sosami np. meksykańskim, czosnkowym lub ketchupem.

Nowoczesny beton architektoniczny VHCT odmieni każdą aranżację. Gwarantuje najwyższą jakość, korzystne ceny i bogaty wybór! Zobacz jak różnorodne zastosowanie i niesamowite efekty dekoracyjne mają płyty z betonu architektonicznego, wytwarzane według innowacyjnej, ekologicznej technologii. Płyty z betonu architektonicznego VHCT, są dostosowane do oczekiwań nowoczesnych projektów, gwarantując doskonały efekt wizualny i niemal nieograniczoną możliwość kreacji!

Categories: Przekąski, Przepisy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

15 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Gruszkowa chmurka”

Posted on Sty - 4 - 2018

6 komentarzy

,,Sałatka nachos’’

Posted on Gru - 29 - 2017

0 Comment

,,Szaszłyki z oliwkami w...

Posted on Gru - 28 - 2017

0 Comment