Lubicie szparagi? Jeśli tak to prezentuję Wam dziś owinięte w sznycle szparagi- proste, pyszne i zarazem wykwintne danie. Inspiracją do  powstania roladek była życzliwość marki Ole!

DSC_0021 - Kopia

Składniki:

  • 4 sznycle wieprzowe po 15 dag
  • 1 słoik białych szparagów
  • 4 plastry boczku
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki musztardy
  • sól, pieprz

Wykonanie: Sznycle myjemy i osuszamy.  Rozbijamy  na płaty grubości około 1 cm. Sznycle oprószamy solą i pieprzem a następnie smarujemy cienko musztardą i układamy na nich po 5 szparagów. Zwijamy w rulon i spinamy z boku wykałaczką. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, wkładamy roladki i obsmażamy na rumiano ze wszystkich stron. Następnie układamy w żaroodpornym naczyniu, które wcześniej smarujemy masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 min.

s3_viewer_big_1.prev_4

One Response so far.

  1. przepisy napisał(a):

    bardzo fajne danie, ja boczek lubię niemalże w każdej postaci także ze szparagami również jak najbardziej 🙂 pozdrawiam

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

15 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Pierś kurczaka w płatkach...

Posted on Paź - 24 - 2017

1 Comment

,,Pizza z leśnymi grzybami”

Posted on Paź - 18 - 2017

1 Comment