Roladka, którą dziś prezentuję jest prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealna na przystawkę czy jako przekąska w ciągu dnia, a składniki potrzebne do jej przyrządzenia z pewnością znajdziecie w swojej lodówce. Zawinięte w ser żółty jajka i szynka  tworzą smaczną kompozycję. Polecam!

DSC_0398

 Składniki:

  • 0,5 kg żółtego sera
  • 15 dkg serka śmietankowego Delikate
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 6 plasterków szynki
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Ser w foliowej torebce wkładamy do gorącej wody i obracamy torebką tak, aby równomiernie zmiękł. Do serka śmietankowego dodajemy drobno pokrojone jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Miękki żółty ser wyjmujemy z wody, rozwałkowujemy  jak ciasto, układamy szynkę i smarujemy masą serową, zwijamy jak roladę, owijamy folią i wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Zastygniętą kroimy w plastry. Smacznego!
s3_viewer_big_1.prev_4 (1)

Categories: Przekąski, Przepisy

2 komentarze so far.

  1. catuaba napisał(a):

    uwielbiam sery 🙂 ja jednak dałabym dla lepszego smaczku ser wędzony a do serka dorzuciłabym jakieś smaki „ostrości” żeby nie było za mdło 🙂 troszkę czosnku może ogórka kiszonego w kosteczkę 🙂 ale każdy ma swoje gusta 🙂

  2. Kasia napisał(a):

    Zamiast serka śmietankowego rozgnieść serek topiony z jednym ząbkiem czosnku i papryką w proszku, a do farszu można dodać paprykę konserwową, grzybki marynowane, ogórek konserwowy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

15 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Pierś kurczaka w płatkach...

Posted on Paź - 24 - 2017

1 Comment

,,Pizza z leśnymi grzybami”

Posted on Paź - 18 - 2017

1 Comment