Chcesz w oryginalny sposób przygotować przekąski na przyjęciu, urodzinach lub party? Możesz to zrobić dzięki własnoręcznie przygotowanym miseczkom z ciasta tortilla w których możesz podać  kebab. Koniecznie wypróbujcie! Kebaby przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki.pl i marki Master Cook Handel

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 opakowanie placków tortilla, 6 sztuk
  • pół papryki czerwonej
  • 1 ogórek
  • pół czerwonej cebuli
  • sałata pekińska lub lodowa
  • 1 pomidor
  • sól, pieprz do smaku

Sos czosnkowy:

  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

DSC_0607 - Kopia

DSC_0613 - Kopia

DSC_0615 - Kopia

Wykonanie:

Pierś kurczaka kroimy w paseczki, posypujemy pieprzem, solą, słodką papryką i przyprawą do kebab. Mięsko smażymy na  rozgrzanej patelni. Do  miski wkładamy porwaną sałatę ,pomidory, paprykę pokrojone w paski, ogórki pokrojone w plastry oraz piórka cebuli. Tortillę podgrzewamy na patelni.  Płaty tortilli wkładamy do formy i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 200 C, do momentu jak nabiorą złocistego koloru. Do gotowych miseczek przekładamy wszystkie składniki i polewamy sosem czosnkowym.

Lubisz eksperymentować w kuchni i przygotowywać ciekawe dania? Co powiesz na miseczki z tortilli, w których możesz podać  sałatkę, kebab, dipy czy desery? Przygotowanie takich „tortilla bowls” zajmie chwilę, a efekt będzie niesamowity! Wystarczy wyłożyć tortillą metalową, karbowaną foremkę i włożyć do piekarnika do piekarnika. Pod wpływem ciepła tortilla stwardnieje tworząc efektowne, jadalne miseczki.Do kupienia w sklepie Garneczki.

One Response so far.

  1. Justyna napisał(a):

    świetny pomysł z tymi miseczkami!!
    Efekt genialny, a wykonanie w sumie bardzo proste 🙂

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

15 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Pierś kurczaka w płatkach...

Posted on Paź - 24 - 2017

1 Comment

,,Pizza z leśnymi grzybami”

Posted on Paź - 18 - 2017

1 Comment