Faszerowane pomidory to doskonały sposób na oryginalną przystawkę lub kolację. Możecie zaserwować je zarówno w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej.Inspiracją do powstania faszerowanych pomidorków była życzliwość Master Cook Handel
Składniki:
- 6 średniej wielkości okrągłych pomidorów
- 15 dag mielonego mięsa drobiowego
- 15 dag pieczarek
- 1 cebula
- Pół papryki
- Połowę średniej wielkości pora
- Szklanka gorącego bulionu
- łyżka oleju
- 4 łyżki kaszy kuskus
- łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
Przygotowanie: Pomidory dokładnie myjemy, odkrawamy czapeczki, wydrążamy miąższ z nasionkami. Drobno posiekaną cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do niej zmiażdżony czosnek i kolejno pokrojone w drobną kostkę warzywa: paprykę, pieczarki i pomidory, drobno posiekany por. Doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. Mięso przesmażamy na oleju, podlewamy odrobiną wrzątku, dusimy pod przykryciem, przyprawiamy. Kuskus zalewamy bulionem , przykrywamy, odstawiamy na 5 min, mieszamy, ostudzamy. Mięso i warzywa mieszamy z kuskusem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy ułożone w naczyniu żaroodpornym pomidorki. Zapiekamy przez ok. 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Łańcuszek srebrny to jedna z najważniejszych elementów biżuterii, która pozwala na noszenie zawieszek srebrnych, krzyżyków czy medalików. Szeroki wybór łańcuszków ze srebra próby 925 cechuje się najwyższą dokładnością wykonania. Wystarczy zapoznać się z całą ofertą i wybrać model, który wydaje się najbardziej uniwersalny, by zestawić go zarówno z codziennym, jak i wyjściowym strojem.
Ale smakołyki 🙂 Bardzo pomysłowa dekoracja…robi ogromne wrażenie…nie mogę napatrzyć się na zdjęcia.
P.S. Czekam na książkę z przepisami i zdjęciami potraw 🙂
Dziękuję bardzo! Mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości ukaże się książka z przepisami 😉
Boziu, jakie to piękne! 🙂