Przepyszne czekoladki, które oczarują smakiem, a wbrew pozorom są bajecznie proste do zrobienia. Owinięte marcepanem i polane czekoladą smakują po prostu wyśmienicie.

Składniki:

  • 30 suszonych daktyli
  • 30 całych migdałów
  • ok. 150 g masy marcepanowej
  • ok. 200 g białej czekolady
  • barwnik różowy
  • dowolne posypki wg uznania: rozdrobnione orzechy, małe cukierki, kuleczki, zabarwiony cukier

Sposób przygotowania:

Daktyle przecinamy wzdłuż i wyciągamy pestkę. Do środka daktyli wkładamy migdały. Marcepan wcześniej rozwałkowujemy i owijamy nim owoce. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dodajemy barwnik. Owoce obtaczamy w czekoladzie a następnie w przygotowanych posypkach. Pozostawiamy aż czekolada zastygnie.

 

 

Categories: Ciasta, Desery, Przepisy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

15 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Ciasto kakaowe z musem...

Posted on Gru - 13 - 2017

0 Comment

,,Schab faszerowany oliwkami i...

Posted on Gru - 12 - 2017

1 Comment

,,Chatka Baby Jagi’’

Posted on Gru - 10 - 2017

0 Comment