Dziś coś dla koneserów mięsnych rolad , a mianowicie delikatna, soczysta i aromatyczna rolada z boczku, która znakomicie się nada na zbliżające święta. Super się sprawdza, również na wszelkich imprezach. Bogactwu smaków i aromatów w tej potrawie nie oprze się żaden smakosz. Polecam serdecznie taką roladkę na wyjątkowe okazje, zapewniam, iż wszyscy goście będą zachwyceni. faszerowany-boczekk

Składniki:
• 1 kg boczku surowego,
• 10 dag pieczarek,
• 20 dag boczku wędzonego,
• sól, pieprz, majeranek, czosnek, chilli, olej, przyprawy do mięs

Przygotowanie:

1. pieczarki oczyszczamy i kroimy w kosteczkę, następnie smażymy, boczek kroimy w małą kostkę i podsmażamy z pieczarkami.
2. boczek rozkrawamy na prostokąt, smarujemy farszem, zwijamy i obwiązujemy nicią. Posypujemy solą, pieprzem, chilli, przyprawą czosnkową i do mięsa.
3. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy 2,5 godziny w temp 200st., boczek kroimy w plastry. Można podać z sosem czosnkowym. Smakuje równie dobrze na zimno i na gorąco!
Rewelacja!!!!!

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

19 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,SERNIK Z KULKAMI MAKOWYMI’’

Posted on Gru - 9 - 2018

0 Comment

PIEROGI Z KAPUSTĄ I...

Posted on Gru - 5 - 2018

0 Comment

,,Kostka cappuccino z masą...

Posted on Lis - 29 - 2018

0 Comment

,, Fit batoniki z...

Posted on Lis - 15 - 2018

0 Comment