Kuchnia azjatycka powszechnie uważana za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Złociste, ledwo złamane na patelni warzywa, chrupiące, o intensywnym kolorze, podane z makronem ryżowym to świetny pomysł na obiad czy kolację. Inspiracją do  powstania dania była życzliwość marki Ole! Stovit, Tylko Stylowe oraz ePrezenty. 

Składniki:

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki, przekładamy do miski ,dodajemy sos sojowy i przyprawę do kurczak. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy piersi z kurczaka i obsmażamy do miękkości mięsa, zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok.  Na tłuszczu pozostałym ze smażenia kurczaka wrzucamy mieszanką warzyw i smażymy do miękkości warzyw, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy do smaku solą, słodką i ostrą papryką, dodajemy kurczaka kolby kukurydzy i jeszcze smażymy przez chwilę. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do miseczek wykładamy porcję makaronu i układamy na nim porcję kurczaka z warzywami. Smacznego!

W natłoku kuchennych obowiązków – zwłaszcza przed zbliżającymi się świętami – dobre garnki to podstawa. Jakie wybrać? Niemiecka firma Silit oferuje szeroką gamę garnków, najwyższej jakości o doskonałych własnościach użytkowych, wyróżniające się niezwykle trwałą powłoką ceramiczną oraz brakiem niklu!  Koniecznie zaglądnij na stronę Tylko Stylowe,  która posiada szeroki asortyment i wysoką jakość produktów.

 

Categories: Dania główne, Przepisy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

17 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Tradycyjny żurek’’

Posted on Lip - 3 - 2018

0 Comment

,,Rolada z musem jabłkowo-...

Posted on Lip - 2 - 2018

0 Comment

Makaron spaghetti z pulpetami 

Posted on Lip - 1 - 2018

0 Comment

TORCIK PIANKOWY- ZEBRA’’

Posted on Cze - 12 - 2018

0 Comment