W dniu zakochanych nie wiesz jak zaskoczyć swoją drugą połówkę? Jak mówi stare powiedzenie przez żołądek do serca. Przedstawiam jakże prosty w przygotowaniu deser z zatopionym wewnątrz sercem.

Składniki na 6 porcji:DSC_0049

  • Szklanka mleka skondensowanego słodzonego
  • 2 galaretki pinacolada
  • 4 galaretki truskawkowe
  • 500 ml śmietany kremówki 30%
  • Śnieżka

Wykonanie: 

Galaretkę pinacolada wsypujemy do miseczki i zalewamy połową szklanki wrzątku, mieszając, aż się rozpuści. Odstawiamy do wystygnięcia. Dobrze schłodzone mleko ubijamy na puszystą masę, stopniowo wlewając lekko stężoną galaretkę i chowamy do lodówki do całkowitego stężenia. W tym czasie galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 5 szklankach i odstawiamy do wystygnięcia. Za pomocą foremki wycinamy z białej galaretki serca. Ostrożnie przyklejamy na wewnętrznej ściance każdego z kielichów. Gdy galaretka truskawkowa zacznie tężeć, wypełniamy nią pucharki i chowamy do lodówki do całkowitego stężenia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Napełniamy szprycę z karbowaną końcówką i wyciskamy śmietanę, tworząc stożek.

Życzę smacznego!

s3_viewer_small_Page_00001

Categories: Desery, Przepisy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

19 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Kotlet po hawajsku z...

Posted on Sty - 6 - 2019

0 Comment

,,Oszukane przepiórcze udka”

Posted on Gru - 29 - 2018

0 Comment

,,Domek z piernika’’

Posted on Gru - 23 - 2018

0 Comment

,,Paszteciki z kapustą i...

Posted on Gru - 16 - 2018

0 Comment