W dniu zakochanych nie wiesz jak zaskoczyć swoją drugą połówkę? Jak mówi stare powiedzenie przez żołądek do serca. Przedstawiam jakże prosty w przygotowaniu deser z zatopionym wewnątrz sercem.

Składniki na 6 porcji:DSC_0049

  • Szklanka mleka skondensowanego słodzonego
  • 2 galaretki pinacolada
  • 4 galaretki truskawkowe
  • 500 ml śmietany kremówki 30%
  • Śnieżka

Wykonanie: 

Galaretkę pinacolada wsypujemy do miseczki i zalewamy połową szklanki wrzątku, mieszając, aż się rozpuści. Odstawiamy do wystygnięcia. Dobrze schłodzone mleko ubijamy na puszystą masę, stopniowo wlewając lekko stężoną galaretkę i chowamy do lodówki do całkowitego stężenia. W tym czasie galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 5 szklankach i odstawiamy do wystygnięcia. Za pomocą foremki wycinamy z białej galaretki serca. Ostrożnie przyklejamy na wewnętrznej ściance każdego z kielichów. Gdy galaretka truskawkowa zacznie tężeć, wypełniamy nią pucharki i chowamy do lodówki do całkowitego stężenia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Napełniamy szprycę z karbowaną końcówką i wyciskamy śmietanę, tworząc stożek.

Życzę smacznego!

s3_viewer_small_Page_00001

Categories: Desery, Przepisy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

19 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,, Mini deser z...

Posted on Paź - 18 - 2018

0 Comment

,, Sałatka z pieczarkami’’

Posted on Paź - 8 - 2018

0 Comment

,,Roladki z indyka z...

Posted on Paź - 3 - 2018

0 Comment

,,Pizza z cukinią’’

Posted on Wrz - 6 - 2018

0 Comment