Nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad? Zabieram Was dziś w podróż do Francji, bo tarta to nic innego jak tradycyjne danie kuchni francuskiej. Prezentuje wyjątkowo smaczny i oryginalny pomysł na podanie tarty z różyczkami. Polecam zarówno na co dzienny obiad lub kolację jak i na eleganckie przyjęcie, gdyż prezentuje się niezwykle efektownie!

DSC_0405 - Kopia

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 żółta cukinia
  • 1 zielona cukinia
  • 2 marchewki
  • Kilka plastrów szynki
  • 40 dkg serka śmietankowego Delikate
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • Sól, pieprz
  • Bazylia, oregano

Wykonanie:

Formę wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy ciasto francuskie i nakłuwamy widelcem. Serek mieszamy delikatnie ze śmietaną. Powstałą masę śmietanową przelewamy na ciasto. Cukinię i marchewki kroimy cienko w plasterki i zwijamy w różyczki. To samo robimy z wędlinką. Wszystkie składniki układamy na przemiennie. Całość posypujemy bazylią oregano, solą i pieprzem. Pieczemy 45 min w temp. 170%

s3_viewer_small_01

Categories: Dania główne, Przepisy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

19 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Kotlet po hawajsku z...

Posted on Sty - 6 - 2019

0 Comment

,,Oszukane przepiórcze udka”

Posted on Gru - 29 - 2018

0 Comment

,,Domek z piernika’’

Posted on Gru - 23 - 2018

0 Comment

,,Paszteciki z kapustą i...

Posted on Gru - 16 - 2018

0 Comment