Coraz bliżej święta! Przed Wami wspaniały schab pieczony, faszerowany oliwkami i pomidorami suszonymi. To potrawa uniwersalna, doskonała wędlina na świąteczny stół. Efektowne i bardzo smaczne mięso, które podajemy na ciepło jako danie główne obiadowe. Jednocześnie idealnie smakuje również na zimno jako smaczna przystawka. Do przygotowania schabu wykorzystałam produkty OLE!, HELIO Natura oraz ePrezenty

Składniki:

marynata:

Sposób przygotowania

Wykonanie:

Kawałek mięsa myjemy i osuszamy. Schab nacinamy wzdłuż, w trzech miejscach głębokość ok.6 cm.  Nacieramy przygotowaną marynatą. Zawijamy mięso w folię i wstawiamy do lodówki na około dobę. Po tym czasie nacięcia wypełniamy środkiem oliwkami a po bokach suszonymi pomidorami. Całość delikatnie obwiązujemy sznurkiem kuchennym i zawijamy w rękaw do pieczenia. Następnie tak przygotowane mięso wkładamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym na dnie tłuszczem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 90 minut. Pod koniec pieczenia można zdjąć folię z wierzchu, aby mięso się zarumieniło. Upieczone mięso kroimy w plastry po uprzednim schłodzeniu. Smacznego!

Jak dostać odszkodowanie medyczne za błąd lekarski? Opinie, porady prawne i indywidualne podejście do powierzonej sprawy. Dzięki Kancelarii BFP możesz liczyć na kompleksowe wsparcie co najistotniejsze uzyskanie godnego odszkodowania medycznego! Kancelaria BFP to gwarancja najwyższej skuteczności!

One Response so far.

  1. Honorata napisał(a):

    Pięknie wyszedł ten schabik. Idealna propozycja na nadchodzące święta 🙂

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

15 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Gruszkowa chmurka”

Posted on Sty - 4 - 2018

6 komentarzy

,,Sałatka nachos’’

Posted on Gru - 29 - 2017

0 Comment

,,Szaszłyki z oliwkami w...

Posted on Gru - 28 - 2017

0 Comment