Na wielkanocnych stołach królują mięsa i pieczenia. Chcesz zaskoczyć gości wykwintnym smakiem? Pieczeń można podawać na ciepło jak i na zimno zastępując wędliną.
Składniki:
- 1/2 kg łopatki bez kości
- 20 dkg pieczarek
- 1 papryka czerwona
- sól ,pieprz, ostra czerwona papryka, słodka czerwona papryka, majeranek,
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
Przygotowanie:
Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kosteczkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Paprykę również kroimy w kostkę i smażymy na osobnej patelni. Wszystkie składniki mieszamy razem z jajkiem. Mięso myjemy, nakłuwamy w dwóch miejscach, posypujemy przyprawami i wkładamy warzywa. Związujemy sznurkiem, Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok. 2 godz. w 180 stopniach.
Smacznego!
Wpis naprawdę rewelacyjny, Gratuluję!