Lekkie placuszki na śniadanie lub inny posiłek z delikatnym smakiem miodu Słodki, pyszny i co najważniejsze zdrowy. Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu Miodowe Wzgórze otrzymałam przesyłkę pysznych miodów z których powstały placuszki. Zapraszam serdecznie!
![](http://podrozwkulinaria.pl/wp-content/uploads/2022/12/DSC_0176-—-kopia.jpg)
![](http://podrozwkulinaria.pl/wp-content/uploads/2022/12/DSC_0173-—-kopia.jpg)
![](http://podrozwkulinaria.pl/wp-content/uploads/2022/12/DSC_0171-—-kopia.jpg)
Składniki:
- 2 jajka
- 1/3 szklanki oleju
- szklanka mleka
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki miodu Wielokwiatowy nektarowy –Miodowe Wzgórze
- mała szczypta soli
Przygotowanie:
W misce miksujemy jajka, mleko, szczyptę soli i mąkę, dolewając olej. Ciasto powinno mieć konsystencję lejącej się śmietany. Jeśli zajdzie potrzeba można dodać odrobinę mleka. Na koniec dodajemy miód i krótko miksujemy na małych obrotach. Smażymy placuszki (na lekko wysmarowanej tłuszczem patelni). Placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami.
![](http://podrozwkulinaria.pl/wp-content/uploads/2022/12/DSC_0168-—-kopia-1.jpg)