Błyskawiczna przystawka, najlepiej smakuje podana na gorąco ,świetnie nadaje się na różnego rodzaju startery imprezowe . Danie smaczne, proste i tanie. Potrawa sprawdza się zarówno jako samodzielna przystawka lub jako dodatek do dania głównego. Pieczarki w cieście przygotowałam dzięki życzliwości marki Master Cook Handel
DSC_0014

Składniki:

  • 50 dag małych pieczarek
  • 1 szklanka mąki
  • pół szklanki mleka
  • 1 jajko
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól, pieprz, chilli
  • olej do smażenia

Wykonanie: Do miseczki wsypujemy mąkę, mleko, jajko, proszek do pieczenia, doprawiamy solą, pieprzem i chilli. Wszystko razem mieszamy, do konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Pieczarki oczyszczamy, obtaczamy w mące a następnie zanurzamy w ciście, delikatnie wkładamy do garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe układamy na papierowym ręczniku aby ociekły z tłuszczu. Podajemy z sosem słodko- ostrym. Smacznego!

 s3_viewer_big_1.prev_4 (1)

Categories: Przekąski, Przepisy

One Response so far.

  1. niepelnosprawny.org napisał(a):

    wow, perfekcyjne, zaewne zrobie w koncu z ktorys z tych dan, twoje posty
    wizualnie zawsze wygladaja bardzo dobrze, zobacze jak sie uda upitrasic

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

15 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Makaron z kurkami i...

Posted on Lip - 26 - 2017

0 Comment

,,Malinowa chmurka’’

Posted on Lip - 17 - 2017

0 Comment