Błyskawiczna przystawka, najlepiej smakuje podana na gorąco ,świetnie nadaje się na różnego rodzaju startery imprezowe . Danie smaczne, proste i tanie. Potrawa sprawdza się zarówno jako samodzielna przystawka lub jako dodatek do dania głównego. Pieczarki w cieście przygotowałam dzięki życzliwości marki Master Cook Handel
DSC_0014

Składniki:

  • 50 dag małych pieczarek
  • 1 szklanka mąki
  • pół szklanki mleka
  • 1 jajko
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól, pieprz, chilli
  • olej do smażenia

Wykonanie: Do miseczki wsypujemy mąkę, mleko, jajko, proszek do pieczenia, doprawiamy solą, pieprzem i chilli. Wszystko razem mieszamy, do konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Pieczarki oczyszczamy, obtaczamy w mące a następnie zanurzamy w ciście, delikatnie wkładamy do garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe układamy na papierowym ręczniku aby ociekły z tłuszczu. Podajemy z sosem słodko- ostrym. Smacznego!

Węże do pary wodnej stosowane są we wszelkiego rodzaju instalacjach przemysłowych pary grzewczej, technologicznej oraz do czyszczenia parą. Bezpieczne użytkowanie tych węży wymaga montażu specjalnych końcówek do pary wodnej. Profesjonalne węże do pary wodnej znajdziesz w firmie MiDa Tech.

Categories: Przekąski, Przepisy

4 komentarze so far.

  1. ewela pisze:

    A tego proszku do pieczenia to ile dodać ???

  2. wow, perfekcyjne, zaewne zrobie w koncu z ktorys z tych dan, twoje posty
    wizualnie zawsze wygladaja bardzo dobrze, zobacze jak sie uda upitrasic

  3. M&m pisze:

    W całości maja byc pieczarki czy w talarki. Jak tak to jakiej grubosci

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

29 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

,,Świąteczne choinki z sera...

Posted on Gru - 11 - 2024

0 Comment

,,Żeberka pieczone na kiszonej...

Posted on Lis - 26 - 2024

0 Comment

Sernik pistacjowy

Posted on Mar - 28 - 2024

2 komentarze

,,Ciasto wiosenne szpinakowe”

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment