Kuchnia azjatycka powszechnie uważana za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Złociste, ledwo złamane na patelni warzywa, chrupiące, o intensywnym kolorze, podane z makronem ryżowym to świetny pomysł na obiad czy kolację. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Ole!, Stovit, Tylko Stylowe oraz ePrezenty.
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej
- 4 kolby kukurydzy- mini marynowana w occie winnym Ole!
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól himalajska Stovit, pieprz, słodka i ostra papryka, przyprawa do kurczaka
- olej do smażenia
- 100 g makaronu ryżowego
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki, przekładamy do miski ,dodajemy sos sojowy i przyprawę do kurczak. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy piersi z kurczaka i obsmażamy do miękkości mięsa, zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia kurczaka wrzucamy mieszanką warzyw i smażymy do miękkości warzyw, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy do smaku solą, słodką i ostrą papryką, dodajemy kurczaka kolby kukurydzy i jeszcze smażymy przez chwilę. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do miseczek wykładamy porcję makaronu i układamy na nim porcję kurczaka z warzywami. Smacznego!
W natłoku kuchennych obowiązków – zwłaszcza przed zbliżającymi się świętami – dobre garnki to podstawa. Jakie wybrać? Niemiecka firma Silit oferuje szeroką gamę garnków, najwyższej jakości o doskonałych własnościach użytkowych, wyróżniające się niezwykle trwałą powłoką ceramiczną oraz brakiem niklu! Koniecznie zaglądnij na stronę Tylko Stylowe, która posiada szeroki asortyment i wysoką jakość produktów.