Dzisiaj zapraszam na przekąskę w stylu azjatyckim. Po co biegać po sakiewki do chińskiego baru, skoro można je zrobić samemu? Bardzo łatwa, szybka i niezwykle efektowna przekąska.
DSC_0023 - Kopia

Składniki:

  • 10 arkuszy papieru ryżowego
  • 150 g Ser Brie
  • 1 pierś z kurczaka
  • 10 dag pieczarek
  • 3 łyżki kukurydzy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 13 gałązek szczypiorku
  • Pieprz czosnkowa, curry chińskie,

DSC_0011 - Kopia

Wykonanie:

Kurczaka myjemy oczyszczamy, kroimy w paseczki, przyprawiamy i obsmażamy na patelni. Pieczarki kroimy w paski i smażmy. Ser Brie kroimy w kostkę. Trzy gałązki szczypiorku drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski mieszamy doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym. Papier ryżowy moczymy w zimnej wodzie i przekładamy na papierowy ręcznik. Na środek każdego płatka nakładamy łyżkę nadzienia. Podnosimy boki papieru ku górze i zawijamy szczypiorkiem 🙂

 s3_viewer_small_Lidl-00 (1)s3_viewer_small_Lidl-00

Categories: Przekąski, Przepisy

2 komentarze so far.

  1. Moja Osobistosc napisał(a):

    Bardzo fajny pomysł, z chęcią bym wypróbowała 😉
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie 😉

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

15 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Makaron z kurkami i...

Posted on Lip - 26 - 2017

0 Comment

,,Malinowa chmurka’’

Posted on Lip - 17 - 2017

0 Comment