Owocowa eksplozja smaków! Jarzębina czerwona, która rośnie na drzewach jest nie tylko ładną ozdobą w postaci korali na szyi, ale może posłużyć również jako ciekawy dodatek w każdej kuchni. Pulpeciki z indyka  powstały dzięki uprzejmości marki Frisco, oraz Stovit

Składniki:

Sposób przygotowania:

Mięso przekładamy do miski, dodajemy namoczoną w mleku i dokładnie odciśniętą kajzerkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną cebulę. Oddzielamy żółtko od białka – żółtko dodajemy do mięsa, a białko ubijamy  na sztywną pianę. Dodane do mielonego mięsa składniki wyrabiamy na jednolitą masę – jeżeli jest zbyt rzadka dodajemy łyżkę tartej bułki lub kaszy manny. Na koniec dodajemy pianę z białka i delikatnie mieszamy całość. Z powstałej masy przygotowujemy pulpety. Mięsną masę dzielimy na małe porcje  z jednej łyżki mięsa powinien powstać jeden pulpet. Gotowe kulki obtaczamy w mące i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Gotowe pulpety podajemy z jarzębiną do mięs i serów. Smacznego!

Jeśli szukasz praktycznego prezentu dla żony, mamy czy babci? Deska bambusowa do krojenia to idealny upominek dla każdej pasjonatki gotowania! Koniecznie zaglądnij na stronę ePrezenty, która posiada szeroki asortyment.

Polecam serwety bankietowe  ,które idealnie sprawdzą się na uroczystościach takich jak ślub, chrzest czy komunia.

Atutem sklepu jest możliwość zamówienia dowolnej dedykacji grafiki tekstu na spersonalizowanym prezencie co nada wyjątkowego uroku a to wszystko możecie zamówić w sklepie ePrezenty

 

 

One Response so far.

  1. Ada napisał(a):

    No, no – z jarzębiną to jeszcze takich nie jadłam 😀 Super pomysł!

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

15 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Pizza z leśnymi grzybami”

Posted on Paź - 18 - 2017

1 Comment

,,Pavlova z malinami’’

Posted on Paź - 3 - 2017

1 Comment

,,Pulpety z jarzębiną’’

Posted on Wrz - 21 - 2017

1 Comment

,,Kotleciki z indyka i...

Posted on Wrz - 7 - 2017

1 Comment