Dziś mam dla Was szybki deser z masą kajmakową w roli głównej. Inspiracją do  powstania deserków była życzliwość marki Stovit, Helio oraz ePrezenty. 

Składniki: 

  • 50 g białej czekolady
  • 250 g serka mascarpone
  • 150 g masy krówkowej Helio
  • 350 g śmietanki kremówki 30%

Przygotowanie:

Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie studzimy. Serek mascarpone miksujemy, po czym dodajemy 100 g masy krówkowej oraz wlewamy przestudzoną białą czekoladę, miksujemy do połączenia. W misce ubijamy schłodzoną śmietankę kremówkę. Dodajemy ją do przygotowanej wcześniej masy. Całość krótko miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Pozostałą masę krówkową (50 g) delikatnie podgrzewamy. Taką płynną masą polewamy od wewnątrz ścianki szklanek. Szklanki do samej góry napełniamy kremem. Wierzch deserków posypujemy płatkami migdałowymi. Desery schładzamy w lodówce przez minimum godzinkę. Smacznego!

Kuchnia, jadalnia czy salon? Sam zdecyduj, gdzie najbardziej będą pasowały nowoczesne krzesła designerskie. Są najbardziej popularne, praktyczne, niepowtarzalne w połączeniu różnorodnych materiałów oraz eleganckie w kształcie. Sklep Malo Design zapewnia najwyższą jakość produktów w najlepszych cenach.

Źródło

Categories: Desery, Przepisy

10 komentarzy so far.

  1. K pisze:

    Na ile deserów to jest przepis?

  2. Mariola pisze:

    Jaka jest pojemność pojemniczków?

  3. Kasia pisze:

    Cześć, Ile wcześniej może być przygotowany deser? Pozdrawiam;)

  4. Justyna pisze:

    Jeśli zrobię deserki w piątek to do niedzieli będą dobre? Nic im się nie stanie?

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

28 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

Deser makowy HELIO 

Posted on Gru - 15 - 2023

0 Comment

Ciasto Balladyna

Posted on Gru - 14 - 2023

0 Comment

5 pomysłów na pyszny,...

Posted on Paź - 27 - 2023

0 Comment

Policzki wołowe w sosie...

Posted on Maj - 19 - 2023

0 Comment