Krewetki w cieście piwnym, delikatnie chrupiące ciasto, a w środku soczysta krewetka. Najlepiej smakują z sosem słodko- ostrym. Pychotka!

DSC_0208

Składniki:

DSC_0199

Wykonanie:

Do miseczki wsypujemy mąkę, sól, proszek do pieczenia, chilli, pieprz i mieszamy. Porcjami dolewamy piwo, wszystko energicznie mieszamy. Krewetki myjemy osuszamy a następnie solimy. Na talerz wysypujemy trochę mąki, krewetkę obtaczamy w mące a następnie zanurzamy w ciście, delikatnie wkładamy do garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe układamy na papierowym ręczniku aby ociekły z tłuszczu. Podajemy z sosem słodko- ostrym. Smacznego!

s3_viewer_small_01

Categories: Przekąski, Przepisy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

17 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

TORCIK PIANKOWY- ZEBRA’’

Posted on Cze - 12 - 2018

0 Comment

,,Ciasto z mango, borówką...

Posted on Maj - 28 - 2018

0 Comment

,PIZZA Z AWOKADO, FIGĄ...

Posted on Maj - 14 - 2018

0 Comment

KONKURS

Posted on Maj - 4 - 2018

0 Comment