Krewetki w cieście piwnym, delikatnie chrupiące ciasto, a w środku soczysta krewetka. Najlepiej smakują z sosem słodko- ostrym. Pychotka!

DSC_0208

Składniki:

DSC_0199

Wykonanie:

Do miseczki wsypujemy mąkę, sól, proszek do pieczenia, chilli, pieprz i mieszamy. Porcjami dolewamy piwo, wszystko energicznie mieszamy. Krewetki myjemy osuszamy a następnie solimy. Na talerz wysypujemy trochę mąki, krewetkę obtaczamy w mące a następnie zanurzamy w ciście, delikatnie wkładamy do garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe układamy na papierowym ręczniku aby ociekły z tłuszczu. Podajemy z sosem słodko- ostrym. Smacznego!

s3_viewer_small_01

Categories: Przekąski, Przepisy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

19 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Kotlet po hawajsku z...

Posted on Sty - 6 - 2019

0 Comment

,,Oszukane przepiórcze udka”

Posted on Gru - 29 - 2018

0 Comment

,,Domek z piernika’’

Posted on Gru - 23 - 2018

0 Comment

,,Paszteciki z kapustą i...

Posted on Gru - 16 - 2018

0 Comment