Idealny przepis na letni deser, czyli ciasto z owocami. które jest lekkie, delikatne i orzeźwiające w sam raz  na upalne dni. Ciasto powstało dzięki uprzejmości marki  Adler Europe, Stovit,  GroupePrezenty oraz Helio.

Składniki :

  • 2 dojrzałe mango
  • 250 g owoców (borówki, biały winogron bez pestek)

Masa:

  • 400 ml śmietany 36 %
  • 250 g serka mascarpone
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny

Spód:

  • 100 g ciastek maślanych
  • 50 g masła

Przygotowanie:

Spód: Ciastka mielimy w blenderze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce.

Masa: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango winogron oraz borówki mieszamy, przekładamy na zastygnięty spód. Wstawiamy do lodówki na całą noc.

Pozostawiamy kilka łyżek masy oraz kilka kosteczek mango, blendujemy całość i wylewamy na lekko zastygniętą masę mascarpone z owocami.

Blender kielichowy CAMRY CR 4058  to innowacyjny blender o wysokiej mocy 1500 W, który dzięki specjalnym 4-ramiennym ostrzom wykonanym ze stali szlachetnej z niebywałą łatwością wydobędzie najbardziej niezbędne składniki odżywcze ze świeżych owoców i warzyw, rozłupie nasiona, rozetrze skórki.

Więcej szczegółów na temat blendera i ofert możecie znaleźć na stronie producenta, lub u oficjalnych dystrybutorów marki CAMRY dostępnych między innymi na https://www.ceneo.pl/39706293.

Polecam serdecznie.

Categories: Ciasta, Przepisy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

28 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

Deser makowy HELIO 

Posted on Gru - 15 - 2023

0 Comment

Ciasto Balladyna

Posted on Gru - 14 - 2023

0 Comment

5 pomysłów na pyszny,...

Posted on Paź - 27 - 2023

0 Comment

Policzki wołowe w sosie...

Posted on Maj - 19 - 2023

0 Comment