Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, to idealny czas na planowanie świątecznego menu. Jedną z propozycji jest szybka, pyszna i prosta sałatka z selerem, ananasem i orzechami. Idealna sałatka na przyjęcia oraz święta! Przygotowałam ją dzięki uprzejmości firmy Helio.
Składniki:
1 słoik selera konserwowego
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 puszka ananasów
50 g prażonych orzechów laskowych
300 g szynki
Około 6 łyżek majonezu
Sposób przygotowania przepisu:
Seler, kukurydzę i ananas odsączamy z zalewy. Seler kroimy na mniejsze kawałki. Szynkę i ananas kroimy w kostkę. Wrzucamy wszystko do dużej miski, dodajemy pokrojone orzechy. Dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy.
Smacznego!
Jedną z coraz popularniejszych metod radzenia sobie z bólem i kontuzjami są plastry do tapingu. Doskonale sprawdzą się w mikro-urazach jak i w poważniejszych kontuzjach.
Orzeszki w sałatce to nietypowe połączenie, muszę je przetestować koniecznie 🙂
Polecam wypróbować 😉