Prosty, lekki, warstwowy deser w pojemniczkach. Składa się z warstwy ciasteczkowej z orzechami i musem gruszkowym. Do przygotowania deserku wykorzystałam produkty Jamar, Stovit, Helio oraz ePrezenty
Składniki:
- 10 g orzechów włoskich Helio
- 150 g ciasteczek owsianych
- musu gruszkowego z około 4 gruszek
- 1 lyżka jabłek prażonych z brzoskwiniami Stovit
- 1 łyżka musu jabłkowego Jamar
- 2 łyżki sezamu białego Helio
- 1 łyżeczka oleju kokosowego TARGROCH
Przygotowanie:
Ciasteczka owsiane i orzechy blendujemy razem. Przygotowany mus gruszkowy mieszamy z jabłkami prażonymi i musem jabłkowym. Sezam prażymy przez około 3 minuty na oleju kokosowym. Na dnie specjalnych pojemniczków rozkładamy po dwie łyżki ciasteczek, następnie wykładamy po dwie łyżki musu gruszkowego. Czynność tą powtarzamy do wykorzystania wszystkich składników. Na wierzch posypujemy sezamem. Deser najlepszy jest w dzień przygotowania.