Pomysł na lekki, ale sycący posiłek z cukinii, idealny na lato. Cukinia faszerowana kurczakiem i pomidorami, doprawiona ziołami smakuje wyśmienicie i jest prosta w przygotowaniu.
Składniki:
• 2 większe cukinie, przekrojone wzdłuż
• 1 pierś z kurczaka, pokrojona w małą kostkę
• 1 cebula
• 2-3 łyżki pasty pomidorowej
• 10 pomidorków koktajlowych żółtych pokrojonych wzdłuż
• 1 łyżka słodkiego sosu chili
• czarne oliwki
• mozzarella
• świeża pietruszka, bazylia,
• pieprz, sól, zioła prowansalskie, oregano,
Przygotowanie: Z cukinii wybieramy łyżeczką farsz i odstawiamy. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę a następnie pierś z kurczaka. Dodajemy pomidora oraz pastę i chwilę dusimy. Miąższ z cukinii siekamy i dodajemy na patelnie razem z sosem chili. Wydrążone cukinie wypełniamy farszem, dekorujemy oliwkami i plastrami mozzarelli. Pieczemy 20-30 min w 180 stopniach ( w zależności od wielkości cukinii) Podajemy z natką pietruszki i bazylii.
Jak dostać odszkodowanie po wypadku? Opinie, porady prawne i opisy przypadków z całego kraju. Dzięki Kancelarii Kompensja możesz liczyć na kompleksowe wsparcie, brak wstępnych kosztów oraz wiele innych korzystnych warunków.
Uwielbiam cukinię we wszystkich postaciach 🙂 W weekend przepis zagości na moim stole.