Dzisiaj zapraszam na przekąskę w stylu azjatyckim. Po co biegać po sakiewki do chińskiego baru, skoro można je zrobić samemu? Bardzo łatwa, szybka i niezwykle efektowna przekąska.
Składniki:
- 10 arkuszy papieru ryżowego
- 150 g Ser Brie
- 1 pierś z kurczaka
- 10 dag pieczarek
- 3 łyżki kukurydzy
- 2 łyżki sosu sojowego
- 13 gałązek szczypiorku
- Pieprz czosnkowa, curry chińskie,
Wykonanie:
Kurczaka myjemy oczyszczamy, kroimy w paseczki, przyprawiamy i obsmażamy na patelni. Pieczarki kroimy w paski i smażmy. Ser Brie kroimy w kostkę. Trzy gałązki szczypiorku drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski mieszamy doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym. Papier ryżowy moczymy w zimnej wodzie i przekładamy na papierowy ręcznik. Na środek każdego płatka nakładamy łyżkę nadzienia. Podnosimy boki papieru ku górze i zawijamy szczypiorkiem 🙂
Bardzo fajny pomysł, z chęcią bym wypróbowała 😉
Pozdrawiam i zapraszam do mnie 😉
Dziękuję;)