Szybka i smaczna sałatka z chrupiącym selerem. Niecodzienne połączenie kurczaka, migdałów oraz winogronu poruszy niejedno podniebienie. Intensywny smak selera jest przełamany słodkością winogrona. Idealna na lekki lunch lub kolację.Sałatka ta powstała dzięki życzliwości marki Piątnica .

DSC_0021
DSC_0023

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 sałata lodowa
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 6 łyżek kukurydzy
  • 50 g płatków migdałowych
  • 50 g migdałów całych
  • 0,5 kg winogronu
  • 4 łyżki majonezu
  • przyprawa curry, sól, pieprz
  • 3 łyżki oleju kokosowego

Wykonanie:

Płatki migdałowe prażymy na oleju kokosowym. Pierś kurczaka myjemy kroimy w kostkę, oprószamy curry, solą, pieprzem i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Mięso ostudzamy. Winogrona przekrajamy na pół i wydrążamy pestki. Seler i całe migdały kroimy w  kostkę. Liście sałaty lodowej strzępimy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi.

s3_viewer_small_Lidl-00

 s3_viewer_small_lidl_gazetka_30_11_06_12-00s3_viewer_small_01

Categories: Przepisy, Sałatki

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

28 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

Sernik pistacjowy

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

,,Ciasto wiosenne szpinakowe”

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

Deser makowy HELIO 

Posted on Gru - 15 - 2023

0 Comment

Ciasto Balladyna

Posted on Gru - 14 - 2023

0 Comment