Szybka i smaczna sałatka z chrupiącym selerem. Niecodzienne połączenie kurczaka, migdałów oraz winogronu poruszy niejedno podniebienie. Intensywny smak selera jest przełamany słodkością winogrona. Idealna na lekki lunch lub kolację.Sałatka ta powstała dzięki życzliwości marki Piątnica .

DSC_0021
DSC_0023

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 sałata lodowa
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 6 łyżek kukurydzy
  • 50 g płatków migdałowych
  • 50 g migdałów całych
  • 0,5 kg winogronu
  • 4 łyżki majonezu
  • przyprawa curry, sól, pieprz
  • 3 łyżki oleju kokosowego

Wykonanie:

Płatki migdałowe prażymy na oleju kokosowym. Pierś kurczaka myjemy kroimy w kostkę, oprószamy curry, solą, pieprzem i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Mięso ostudzamy. Winogrona przekrajamy na pół i wydrążamy pestki. Seler i całe migdały kroimy w  kostkę. Liście sałaty lodowej strzępimy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi.

s3_viewer_small_Lidl-00

 s3_viewer_small_lidl_gazetka_30_11_06_12-00s3_viewer_small_01

Categories: Przepisy, Sałatki

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

15 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Kotleciki z indyka i...

Posted on Wrz - 7 - 2017

1 Comment

,,Jagodowa chmurka’’

Posted on Wrz - 4 - 2017

0 Comment

,,Roladki z cukinii i...

Posted on Sie - 23 - 2017

0 Comment