Dzisiaj kolejny przepis z dynią w roli głównej. Tym razem w postaci różyczek, które przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki.pl i marki Master Cook HandelDSC_0720 DSC_0724

Składniki na masę:

  • 1 szklanka puree z dyni
  • sok wyciśnięty z 1cytryny
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 1 łyżka cukru

Wykonanie:

Puree z dyni gotujemy z sokiem z cytryny. Do gorącej masy wsypujemy galaretkę cytrynową i bardzo dokładnie mieszamy i przekładamy do naszych różyczek. Foremkę wstawiamy do lodówki, żeby masa całkowicie zastygła.

DSC_0536

s3_viewer_small_Lidl_01

Categories: Desery, Przepisy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

19 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Kotlet po hawajsku z...

Posted on Sty - 6 - 2019

0 Comment

,,Oszukane przepiórcze udka”

Posted on Gru - 29 - 2018

0 Comment

,,Domek z piernika’’

Posted on Gru - 23 - 2018

0 Comment

,,Paszteciki z kapustą i...

Posted on Gru - 16 - 2018

0 Comment