Lubicie szparagi? Jeśli tak to prezentuję Wam dziś owinięte w sznycle szparagi- proste, pyszne i zarazem wykwintne danie. Inspiracją do powstania roladek była życzliwość marki Ole!
Składniki:
- 4 sznycle wieprzowe po 15 dag
- 1 słoik białych szparagów
- 4 plastry boczku
- 4 plastry sera żółtego
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki musztardy
- sól, pieprz
Wykonanie: Sznycle myjemy i osuszamy. Rozbijamy na płaty grubości około 1 cm. Sznycle oprószamy solą i pieprzem a następnie smarujemy cienko musztardą i układamy na nich po 5 szparagów. Zwijamy w rulon i spinamy z boku wykałaczką. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, wkładamy roladki i obsmażamy na rumiano ze wszystkich stron. Następnie układamy w żaroodpornym naczyniu, które wcześniej smarujemy masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 min.
bardzo fajne danie, ja boczek lubię niemalże w każdej postaci także ze szparagami również jak najbardziej 🙂 pozdrawiam