Najdelikatniejszy kawałek wieprzowiny, czyli polędwica połączona z malinowym sosem to idealny pomysł na obiad lub przystawkę świąteczną . Polędwiczka z malinami to kolejny przykład na harmonię smaków mięsa z owocami.

Składniki

  • 1 polędwiczka wieprzowa około 200 gramów
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • 1 cebula
  • Przyprawa do wieprzowiny
  • Około 50 mililitrów ocetu balsamicznego
  • 1 łyżka miód Stovit
  • 2 łyżki konfitury malinowej Stovit
  • 1 łyżeczka dżemu naturalnie owocowe Stovit
  • 50 gramów świeżych lub mrożonych maliny
  • Pieprz, sól

Przygotowanie:

Mięso oczyszczamy, przyprawiamy, spryskujemy olejem i marynujemy kilka godzin. Po tym czasie na rozgrzanej patelni oliwą obsmażamy polędwiczkę z obu stron. Na tej samej patelni co smażyło się mięsko podsmażamy posiekaną drobniutko cebulę. Gdy się zeszkli na patelnię dodajemy ocet balsamiczny, miód, konfiturę z malin, dżem oraz maliny. Wszystko razem gotujemy uważając aby sos się nie przypalił, możemy w razie potrzeby podlać odrobiną wody. Gdy maliny się trochę rozpadną do sosu wkładamy ponownie polędwiczkę zmniejszamy ogień i dusimy około 15 min. Gotową polędwiczkę kroimy je w plasterki i układamy na powstałym sosie malinowym.

Coraz popularniejszym rozwiązaniem w aranżacji kuchni jest wybór fototapety zamiast płytek.  Fototapeta do kuchni to nowoczesne rozwiązanie, dzięki któremu można w prosty sposób przeprowadzić metamorfozę wnętrza.

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

28 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

Sernik pistacjowy

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

,,Ciasto wiosenne szpinakowe”

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

Deser makowy HELIO 

Posted on Gru - 15 - 2023

0 Comment

Ciasto Balladyna

Posted on Gru - 14 - 2023

0 Comment