Lekkie placuszki na śniadanie lub inny posiłek z delikatnym smakiem miodu Słodki, pyszny i co najważniejsze zdrowy. Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu Miodowe Wzgórze otrzymałam przesyłkę pysznych miodów z których powstały placuszki. Zapraszam serdecznie!

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki oleju
  • szklanka mleka
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki miodu Wielokwiatowy nektarowy –Miodowe Wzgórze
  • mała szczypta soli

Przygotowanie:

W misce miksujemy jajka, mleko, szczyptę soli i mąkę, dolewając olej. Ciasto powinno mieć konsystencję lejącej się śmietany. Jeśli zajdzie potrzeba można dodać odrobinę mleka. Na koniec dodajemy miód i krótko miksujemy na małych obrotach. Smażymy placuszki (na lekko wysmarowanej tłuszczem patelni). Placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami.

Categories: Desery, Przepisy

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

28 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

Sernik pistacjowy

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

,,Ciasto wiosenne szpinakowe”

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

Deser makowy HELIO 

Posted on Gru - 15 - 2023

0 Comment

Ciasto Balladyna

Posted on Gru - 14 - 2023

0 Comment