Kebaby świetnie smakują jako przekąski z sosem czosnkowym. Idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach. Koniecznie wypróbujcie!

DSC_0006

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 opakowanie placków tortilla, 4 sztuki
  • Pół papryki czerwonej
  • Pół papryki żółtej
  • 1 ogórek
  • Parę liści sałaty kręcona
  • Przyprawa gyros
  • Sól, pieprz

DSC_0010

Pierś kurczaka kroimy w paseczki, posypujemy pieprzem, solą, słodką papryką i przyprawą do gyrosa. Mięsko smażymy na  rozgrzanej patelni. Pomidory, paprykę kroimy w paski, ogórki kroimy w plastry. Tortillę podgrzewamy na patelni. Nakładamy wszystkie składniki zawijamy i przecinamy w pół.

Najlepiej podawać ciepłe!

DSC_0005

Sos czosnkowy:

  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.

s3_viewer_small_lidlgazetka24083008-page-001

Categories: Przekąski, Przepisy

2 komentarze so far.

  1. Uwielbiam takie domowe kebaby, na pewno zdrowsze niż w fast foodzie i świeże 😉

Leave a Reply to Kasia Koniakowska


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

28 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

Sernik pistacjowy

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

,,Ciasto wiosenne szpinakowe”

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

Deser makowy HELIO 

Posted on Gru - 15 - 2023

0 Comment

Ciasto Balladyna

Posted on Gru - 14 - 2023

0 Comment