Kebaby świetnie smakują jako przekąski z sosem czosnkowym. Idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach. Koniecznie wypróbujcie!
Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 1 opakowanie placków tortilla, 4 sztuki
- Pół papryki czerwonej
- Pół papryki żółtej
- 1 ogórek
- Parę liści sałaty kręcona
- Przyprawa gyros
- Sól, pieprz
Pierś kurczaka kroimy w paseczki, posypujemy pieprzem, solą, słodką papryką i przyprawą do gyrosa. Mięsko smażymy na rozgrzanej patelni. Pomidory, paprykę kroimy w paski, ogórki kroimy w plastry. Tortillę podgrzewamy na patelni. Nakładamy wszystkie składniki zawijamy i przecinamy w pół.
Najlepiej podawać ciepłe!
Sos czosnkowy:
- 3 łyżki śmietany 18%
- 3 łyżki majonezu
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.
Uwielbiam takie domowe kebaby, na pewno zdrowsze niż w fast foodzie i świeże 😉
Też bardzo lubię kebaby, te zrobione w domu są o niebo lepsze 😉 pozdrawiam 😉