Dziś mam dla Was szybki deser z masą kajmakową w roli głównej. Inspiracją do powstania deserków była życzliwość marki Stovit, Helio oraz ePrezenty.
Składniki:
- 50 g białej czekolady
- 250 g serka mascarpone
- 150 g masy krówkowej Helio
- 350 g śmietanki kremówki 30%
Przygotowanie:
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie studzimy. Serek mascarpone miksujemy, po czym dodajemy 100 g masy krówkowej oraz wlewamy przestudzoną białą czekoladę, miksujemy do połączenia. W misce ubijamy schłodzoną śmietankę kremówkę. Dodajemy ją do przygotowanej wcześniej masy. Całość krótko miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Pozostałą masę krówkową (50 g) delikatnie podgrzewamy. Taką płynną masą polewamy od wewnątrz ścianki szklanek. Szklanki do samej góry napełniamy kremem. Wierzch deserków posypujemy płatkami migdałowymi. Desery schładzamy w lodówce przez minimum godzinkę. Smacznego!
Kuchnia, jadalnia czy salon? Sam zdecyduj, gdzie najbardziej będą pasowały nowoczesne krzesła designerskie. Są najbardziej popularne, praktyczne, niepowtarzalne w połączeniu różnorodnych materiałów oraz eleganckie w kształcie. Sklep Malo Design zapewnia najwyższą jakość produktów w najlepszych cenach.
Ale pycha!
Dziękuję 😉
Na ile deserów to jest przepis?
Wyszło mi około 10 deserków 😉
Jaka jest pojemność pojemniczków?
Pojemniczki mają 100 ml pojemności 😉
Cześć, Ile wcześniej może być przygotowany deser? Pozdrawiam;)
Witam, najlepiej dzień wcześniej, do dwóch dni 😉
Jeśli zrobię deserki w piątek to do niedzieli będą dobre? Nic im się nie stanie?
Jeśli będą dobrze schłodzone powinny być dobre;)