Czy zdarzyło Ci się kiedyś chodzić po domu i zaglądać do różnych szafek w poszukiwaniu czegoś słodkiego? A może masz ochotę na słodycze, ale akurat nie na te, które masz pod ręką? Jeśli jesteście fanami oryginalnego Bounty, ten batonik domowej roboty jest dla Was. Inspiracją do  powstania dania była życzliwość marki Helio.

dsc_0030-kopia dsc_0009-kopia

Składniki:

Wykonanie: W naczyniu rozpuszczamy masło i dodajemy kremówkę. Zdejmujemy z ognia. W misce mieszamy wiórki kokosowe z cukrem pudrem, a następnie wlewamy masło ze śmietaną. Z powstałej mikstury formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na papierze do pieczenia, przykrywamy folią aluminiową, schładzamy przez minimum godzinę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczną czekoladę. Schłodzone kulki obtaczamy w polewie, wykładamy na papier, by czekolada stwardniała wkładamy do lodówki. Przechowujemy w lodówce. Smacznego!

Categories: Desery, Przepisy

2 komentarze so far.

  1. talerz napisał(a):

    znam ten deserek i przyznaję, że jest naprawdę genialny 🙂 super smakowity 🙂

  2. Miła napisał(a):

    Wyglądają przepysznie. Ile dokładnie zajmuje przygotowanie kuleczek bounty?

Leave a Reply


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

15 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

0 Comment

Recent posts

,,Pierś kurczaka w płatkach...

Posted on Paź - 24 - 2017

1 Comment

,,Pizza z leśnymi grzybami”

Posted on Paź - 18 - 2017

1 Comment