Kopytka ze szpinakiem to pomysł na połączenie tradycji z nowoczesnością. Wyśmienicie pasują do wielu dań mięsnych.

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 i 1/2 szklanki mąki
  • czubata łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • sól i pieprz
  • oliwa
  • 20 dag boczku
  • 1 cebula

Przygotowanie:

Ziemniaczki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Szpinak smażymy na patelni, aż cała woda wyparuje. Szpinak rozdrabniamy blenderem. Ziemniaki, szpinak, mąkę pszenną, jajko i mąkę ziemniaczaną przekładamy do dużej miski. Wyrabiamy ciasto. W razie potrzeby dosypuję mąki. Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki. Z każdego kawałka formujemy wałek o grubości około 1,5 centymetra. Nożem odcinamy na skos kawałki o długości około 2 – 2,5 centymetry. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 1 min od momentu wypłynięcia. Boczek kroimy w paseczki, podsmażamy na suchej patelni. Cebulę kroimy w kosteczkę dodajemy do boczku, dusimy, Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kopytka podajemy z podsmażonym boczkiem z cebulką.

Pozycjonowanie stron internetowych https://afterweb.pl/pozycjonowanie-stron/ to szereg działań marketingowych mających na celu uzyskanie możliwie najwyższej pozycji w naturalnych wynikach wyszukiwarek internetowych. Bardzo często pozycjonowanie nazywane jest również optymalizacją strony dla wyszukiwarek internetowych lub po prostu SEO.

Categories: Dania główne, Przepisy

6 komentarzy so far.

  1. Ala pisze:

    Uwielbiam szpinak – ale w takiej postaci jeszcze nie jadłam – Uściski 🙂

  2. Wyglądają bardzo apetycznie!

Leave a Reply to Aga


Recent Recipes

,,Błękitna Laguna’’

Posted on Lut - 4 - 2015

28 komentarzy

,,Cukinia w tropikach”

Posted on Lut - 4 - 2015

2 komentarze

Recent posts

Sernik pistacjowy

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

,,Ciasto wiosenne szpinakowe”

Posted on Mar - 28 - 2024

0 Comment

Deser makowy HELIO 

Posted on Gru - 15 - 2023

0 Comment

Ciasto Balladyna

Posted on Gru - 14 - 2023

0 Comment