Kopytka ze szpinakiem to pomysł na połączenie tradycji z nowoczesnością. Wyśmienicie pasują do wielu dań mięsnych.
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 200 g mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 3 i 1/2 szklanki mąki
- czubata łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 jajko
- sól i pieprz
- oliwa
- 20 dag boczku
- 1 cebula
Przygotowanie:
Ziemniaczki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Szpinak smażymy na patelni, aż cała woda wyparuje. Szpinak rozdrabniamy blenderem. Ziemniaki, szpinak, mąkę pszenną, jajko i mąkę ziemniaczaną przekładamy do dużej miski. Wyrabiamy ciasto. W razie potrzeby dosypuję mąki. Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki. Z każdego kawałka formujemy wałek o grubości około 1,5 centymetra. Nożem odcinamy na skos kawałki o długości około 2 – 2,5 centymetry. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 1 min od momentu wypłynięcia. Boczek kroimy w paseczki, podsmażamy na suchej patelni. Cebulę kroimy w kosteczkę dodajemy do boczku, dusimy, Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kopytka podajemy z podsmażonym boczkiem z cebulką.
Pozycjonowanie stron internetowych https://afterweb.pl/pozycjonowanie-stron/ to szereg działań marketingowych mających na celu uzyskanie możliwie najwyższej pozycji w naturalnych wynikach wyszukiwarek internetowych. Bardzo często pozycjonowanie nazywane jest również optymalizacją strony dla wyszukiwarek internetowych lub po prostu SEO.
Wspaniały przepis muśzę przetestować https://mojewyroby.wordpress.com/
Dziękuję, polecam wypróbować 😉
Uwielbiam szpinak – ale w takiej postaci jeszcze nie jadłam – Uściski 🙂
Polecam 😉
Wyglądają bardzo apetycznie!
Dziękuję 😉