Zapraszam na pyszny wigilijny deser wypełniony bakaliami, który zrobisz bardzo szybko! Idealnie pasuje na każdą okazję a w szczególności polecam na stół Bożonarodzeniowy.
Święta już tuż, tuż, a co za tym idzie rozpoczynamy przygotowania idą pełną parą. Pamiętajcie że masę makową znajdziecie tym razem w nowym opakowaniu typu doypack.
![](http://podrozwkulinaria.pl/wp-content/uploads/2023/12/DSC_0363-—-kopia-1.jpg)
![](http://podrozwkulinaria.pl/wp-content/uploads/2023/12/DSC_0358-—-kopia-2.jpg)
![](http://podrozwkulinaria.pl/wp-content/uploads/2023/12/DSC_0364-—-kopia.jpg)
![](http://podrozwkulinaria.pl/wp-content/uploads/2023/12/DSC_0370-—-kopia.jpg)
![](http://podrozwkulinaria.pl/wp-content/uploads/2023/12/IMG_20231209_101021377_HDR-—-kopia.jpg)
![](http://podrozwkulinaria.pl/wp-content/uploads/2023/12/IMG_20231209_101034945_HDR-—-kopia.jpg)
Składniki:
- ½ puszki masy makowej Helio
- Łyżka skórek cytrynowych Helio
- 4 łyżki płatek migdałowych Helio
- 1 łyżka figi suszonej Helio
- 1 łyżka moreli suszonych Helio
- 100 g herbatników korzennych
Wykonanie:
Masą makową mieszamy łączymy z bakaliami i suszonymi owocami. Na dno każdej lamki wsypujemy1 kopiastą łyżkę pokruszonych herbatników, na to nakładamy około 4 łyżki masy makowej wymieszanej z bakaliami i suszonymi owocami Górę posypujemy płatkami migdałowymi. .