Przepyszne czekoladki, które oczarują smakiem, a wbrew pozorom są bajecznie proste do zrobienia. Owinięte marcepanem i polane czekoladą smakują po prostu wyśmienicie.
Składniki:
- 30 suszonych daktyli
- 30 całych migdałów
- ok. 150 g masy marcepanowej
- ok. 200 g białej czekolady
- barwnik różowy
- dowolne posypki wg uznania: rozdrobnione orzechy, małe cukierki, kuleczki, zabarwiony cukier
Sposób przygotowania:
Daktyle przecinamy wzdłuż i wyciągamy pestkę. Do środka daktyli wkładamy migdały. Marcepan wcześniej rozwałkowujemy i owijamy nim owoce. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dodajemy barwnik. Owoce obtaczamy w czekoladzie a następnie w przygotowanych posypkach. Pozostawiamy aż czekolada zastygnie.