Idealny przepis na letni deser, czyli ciasto z owocami. które jest lekkie, delikatne i orzeźwiające w sam raz na upalne dni. Ciasto powstało dzięki uprzejmości marki Adler Europe, Stovit, GroupePrezenty oraz Helio.
Składniki :
- 2 dojrzałe mango
- 250 g owoców (borówki, biały winogron bez pestek)
Masa:
- 400 ml śmietany 36 %
- 250 g serka mascarpone
- 6 łyżek cukru pudru
- 2 łyżki żelatyny
Spód:
- 100 g ciastek maślanych
- 50 g masła
Przygotowanie:
Spód: Ciastka mielimy w blenderze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce.
Masa: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango winogron oraz borówki mieszamy, przekładamy na zastygnięty spód. Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Pozostawiamy kilka łyżek masy oraz kilka kosteczek mango, blendujemy całość i wylewamy na lekko zastygniętą masę mascarpone z owocami.
Blender kielichowy CAMRY CR 4058 to innowacyjny blender o wysokiej mocy 1500 W, który dzięki specjalnym 4-ramiennym ostrzom wykonanym ze stali szlachetnej z niebywałą łatwością wydobędzie najbardziej niezbędne składniki odżywcze ze świeżych owoców i warzyw, rozłupie nasiona, rozetrze skórki.
Więcej szczegółów na temat blendera i ofert możecie znaleźć na stronie producenta, lub u oficjalnych dystrybutorów marki CAMRY dostępnych między innymi na https://www.ceneo.pl/39706293.
Polecam serdecznie.