Macie ochotę na choinki z ciasta francuskiego? To świąteczna przekąska, którą możecie zaserwować swoim gościom. Moim zdaniem to jedna z prostszych przystawek, które spełnią funkcję dekoracji na świątecznym stole.Do przygotowania choineczek wykorzystałam produkty OLE!, HELIO oraz ePrezenty
Składniki:
- 1 duże opakowanie ciasta francuskiego
- Połowa słoiczka pasty zielonej
- Połowa słoiczka pasty czerwonej
- 10 oliwek zielonych Ole!
- Około 20 dag sera żółtego pokrojonego w większą kostkę
- 10 plasterków wędliny
- grube patyki do szaszłyków
Przygotowanie:
Pół ciasta francuskiego smarujemy pastą zieloną a drugą połowę pastą czerwoną. Na tej drugiej połowie układamy plasterki wędliny. Ciasto tniemy na paski wzdłuż dłuższego boku o szerokości ok. 2 cm. Nabijamy plasterki okrężnie na patyk tak, aby każda kolejna warstwa była nieco krótsza. Tak przygotowane choinki układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy choinki na 20 minut do piekarnika przy temperaturze 180°C. Choinki mocujemy na kostkach sera, wierzch dekorujemy oliwkami.
Jeśli szukasz praktycznego prezentu dla żony, mamy czy babci? Deska bambusowa do krojenia to idealny upominek dla każdej pasjonatki gotowania! Koniecznie zaglądnij na stronę ePrezenty, która posiada szeroki asortyment.
Polecam serwety bankietowe ,które idealnie sprawdzą się na uroczystościach takich jak ślub, chrzest czy komunia.
Atutem sklepu jest możliwość zamówienia dowolnej dedykacji grafiki tekstu na spersonalizowanym prezencie co nada wyjątkowego uroku a to wszystko możecie zamówić w sklepie ePrezenty
chyba zrobię je na Sylwestra 🙂
Super przekąska! Świetnie musi wyglądać na stole! Dzięki za przepis!
Dziękuję bardzo, polecam serdecznie 😉
Dziękuję bardzo, polecam serdecznie 😉 pozdrawiam 😉