Lubicie krokiety? Proponuję Wam dziś fajny sposób na przekąskę z chlebka tostowego. Przyrządzenie tych krokietów jest banalnie proste! Robi się je błyskawicznie. Krokiety z tostowego chleba świetnie smakują jako przekąski z dipem pomidorowym lub czosnkowym. Idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach. Koniecznie wypróbujcie! 🙂
Składniki:
- 10 kromki chleba tostowego,
- 10 plasterki sera żółtego,
- 10 plasterki wędliny,
- 5 parówek pokrojonych w pół
- 2 jajka,
- bułka tarta,
- olej
- vegeta (kupiona tutaj)
- papryka słodka (kupiona tutaj)
Przygotowanie:
Każdą kromkę cienko rozwałkowujemy wałkiem dla lepszego zwijania. Odcinamy z każdej kromki skórki. Na każdą kromeczkę kładziemy żółty ser, plasterek szynki oraz połowę parówki i zawijamy. Krokiety zamaczamy w roztrzepanym jajku z przyprawami oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony do zarumienienia na złoto.
Smacznego!