Zebra piankowa to orzeźwiający, lekki torcik w sam raz na upalne dni. Bardzo delikatne i piankowe ptasie mleczko z mleka skondensowanego i galaretki zachwyci Twoje podniebienie! Torcik powstał dzięki uprzejmości marki Adler Europe, Stovit, GroupePrezenty oraz Helio.
Składniki:
Spód:
- 376 g herbatników kakaowych -2 opakowania
- 200 g miękkiego masła
Składniki na kolorową piankę:
- 1 puszka (530 g) mleka skondensowanego
- 3 kolorowe galaretki w różnych kolorach ( żółty, niebieski, różowy)
- 3 szklanki wrzącej wody
Przygotowanie:
Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 60 minut w lodówce.
Mleko skondensowane dobrze schładzamy. Rozpuszczamy 3 galaretki każdą w szklance wody. Odstawiamy do ostygnięcia i lekkiego zgęstnienia. Mleko skondensowane miksujemy, dzielimy na trzy równe porcje, każdą dodajemy do galaretki i miksujemy raz jeszcze. Delikatnie wylewamy na herbatniki po 3 łyżki masy żółtej, później 3 łyżki niebieskiej i 3 łyżki różowej, tak do wykorzystania wszystkich mas. Wstawiamy gotowy torcik do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy kolorowymi posypkami.
Blender kielichowy CAMRY CR 4058 to innowacyjny blender o wysokiej mocy 1500 W, który dzięki specjalnym 4-ramiennym ostrzom wykonanym ze stali szlachetnej z niebywałą łatwością wydobędzie najbardziej niezbędne składniki odżywcze ze świeżych owoców i warzyw, rozłupie nasiona, rozetrze skórki.
Więcej szczegółów na temat blendera i ofert możecie znaleźć na stronie producenta, lub u oficjalnych dystrybutorów marki CAMRY dostępnych między innymi na https://www.ceneo.pl/39706293.
Tęczowe barwy torcika z pewnością przypadną dzieciom do gustu 🙂
Z pewnością 😉