Róże z ciasta francuskiego i wędlinką to smaczna i efektownie wyglądająca przekąska idealna na przyjęcia, kinderbale czy nawet jako przystawka na kolację. Gdziekolwiek się nie znajdą będą zdobić półmiski i wzbudzać zainteresowanie wśród gości.
Składniki:
• 1 ciasto francuskie
• 30 dag wędliny
Wykonanie:
Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 1 cm. Na pasku układamy półplasterki wędliny, zawijamy i pieczemy 12 minut w 220 stopniach. Upieczone świetnie smakują z ketchupem lub sosem czosnkowym.
Wszędzie widziałam takie róże na słodko, z jabłkami 🙂 Wersja z wędliną jest bardzo ciekawa 🙂
Fajnie się prezentuje. Całkiem przyjemne dla oko, do tego jakiś sosik i mogę mieć jakiś nowy przysmak 🙂 Muszę koniecznie spróbować
Na fb wraz z innymi uїytkownikami w ramach wydarzenia Wypiekanie na ¶niadanie upiekli¶my rуїyczki z ciasta francuskiego. Smaczny, prosty i efektowny pomysі na wykorzystanie ciasta francuskiego.