Dzisiaj pomysł na pyszną przekąskę na imprezę np. Sylwestra. Kabanosy w cieście francuskim podane z dipem. Pycha! Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka 😀
Składniki:
- Około 35 cienkich kabanosów
- 1 ciasto francuskie
- 1 jajko
Dip:
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu
- 1 łyżka musztardy
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwijamy lekko rozwałkowujemy i kroimy na paski o szerokości ok. 1 – 1 i 1/2 cm. Każdego kabanosa owijamy paskiem ciasta. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy ok. 15 min. w 180 st. C. Podajemy z przygotowanym dipem
Dip: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Smacznego !