Prezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem z dużą dawką ciasteczek oreo. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni powstał ten mini torcik z ciasteczkami oreo.
Składniki:
Spód:
- 250 g herbatników kakaowych
- 100 g miękkiego masła
- Łyżka mąki kokosowej
Składniki na mase mascarpone:
- Śmietana 30% – 250ml
- 3 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki serka mascarpone
- 4 ciastka oreo
- 8 zmielonych ciastek oreo
Dodatkowo:
Wykonanie:
Spód:
Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i mąką a następnie wykładamy równomiernie dno obręczy. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce.
Składniki na masę mascarpone:
Śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone ubijamy na sztywno. Ubitą kremówkę delikatnie mieszamy z mielonymi ciasteczkami oreo i przekładamy do naszych obręczy, wierzch dekorujemy ciasteczkiem oreo. Wstawiamy je do lodówki, żeby masa całkowicie zastygła.
Do wykonania torcików wykorzystałam pierścienie cukierniczo-kucharskie. Foremki Pierścienie zostały wykonane z wysokiej jakości stali. Przeznaczone do formowania, wykrawania oraz dekorowania potraw.
Wszystkie akcesoria do pieczenia i inne produkty w tym sklepie wykonane są z wysokiej jakości materiałów. Każdy, kto lubi piec i gotować na pewno zainteresuje się i znajdzie coś dla siebie.
Pierścienie cukierniczo-kucharskie i nie tylko możecie znaleźć na stronie Dom-akcesoria
Coś dla takich fanów Oreo, jak ja:)
😉
wygląda obłędnie smacznie tym bardziej ze uwielbiam oreo! 😀
Pozdrawiam i zapraszam do mnie 🙂
Dziękuję bardzo 😉